Veel problemen die ons lichaam treffen, zijn het gevolg van een slechte voeding en een ongezonde levensstijl. Helaas bevatten veel in de winkel gekochte oliën verzadigde vetten en schadelijke chemicaliën, ondanks het positieve etiket. Maar er is geen reden om de gezondheid van uw gezin op het spel te zetten. Een kwaliteitsoliepers is ontworpen om u te helpen thuis gezonde boter te maken. Een oliepers is een speciaal mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om olie uit plantenzaden en andere materialen te persen. Er zijn handbediende en elektrische apparaten, die bij de olieperstest iets uitvoeriger zullen worden besproken.

Het grote voordeel van deze machines is dat de olie 100% natuurlijk is. Met deze machines kunt u ook kiezen tussen koud en warm persen. Nog beter, deze machines kunnen de olie uit een verscheidenheid van voedingsmiddelen halen. Deze omvatten kokosnoot, sesam, zonnebloempitten, olijven en pinda’s en nog veel meer. Dit geeft u de flexibiliteit die u nodig hebt om uw gezin van goede olie te voorzien. Zoals u ziet, zijn er veel voordelen verbonden aan het bezit van een oliepers. Maar welke is het beste voor u? Lees onze grondige evaluatie om erachter te komen.

Elektrische oliepers

Deze modellen zijn bijzonder handig omdat de modellen die op elektriciteit werken, automatisch werken. Zij zijn vaak in staat om in korte tijd een aanzienlijke hoeveelheid olie te produceren.

Rommelsbacher Emilio

olieperstestVoor mensen die op zoek zijn naar de juiste mix van prestaties en prijs, zal de Rommelsbacher Emilio zijn werk goed doen. Om eerlijk te zijn, dit toestel heeft een budgetvriendelijke prijs. Dus als u prioriteit wilt geven aan de gezondheid van uw gezin, is dit het toestel voor u. Met dit model kunt u misschien niet zo veel olie maken als met zeer grote modellen, maar als u iets nodig hebt waarmee u olie van hoge kwaliteit voor thuisgebruik krijgt, zal dit toestel u niet teleurstellen.

Het werkt met alle plantaardige zaden en noten en is automatisch, zodat u achterover kunt leunen en kijken hoe het werkt. Dit toestel voorziet u niet alleen van bakolie, maar het is ook een model van hoge kwaliteit. Als u de gezondste oliën wilt bereiden, is dit de beste keuze.

Oliepers test

Mechanische oliepers

Deze modellen hebben een zwengel die je moet draaien. Het voedsel wordt er dan uitgeperst en je krijgt de olie en het “afval”, dat je natuurlijk nog steeds kunt gebruiken. Deze vorm van olie-extractie is relatief bewerkelijk, maar toch nuttig.

De Anhon oliepers

Aangezien de zogenaamde cholesterolvrije oliën op de markt een hoog gehalte aan verzadigde vetzuren bevatten, kan het geen kwaad een speciale botermaler aan te schaffen. Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u thuis 100% gezonde plantaardige olie maken met de Anhon oliepers.

Met deze machine kunt u olie extraheren uit de meeste oliehoudende vruchten, zoals zonnebloempitten, pinda’s, sesamzaad, olijven, lijnzaad en walnoten.

Het veelzijdige ontwerp maakt olie-extractie eenvoudig. Het is ook zeer efficiënt en kan olie uit plantenzaden extraheren. De machine is ook ontworpen met het oog op uw veiligheid. Alle onderdelen zijn gemaakt van voedselveilig roestvrij staal, dus u kunt er zeker van zijn dat u 100% kwaliteitsolie krijgt. En wat nog belangrijker is, dankzij de gedetailleerde instructies is het instellen van de machine heel eenvoudig.

Wat is er nog meer belangrijk bij de oliepersproef?

Met de toenemende bezorgdheid over chemische verontreiniging van voedsel, is de aanschaf van een oliepers voor thuisgebruik van het grootste belang. De bovenstaande modellen zullen u helpen de beste plantaardige olie te vinden. Uw behoeften en die van uw buren zijn echter niet altijd dezelfde. Om u te helpen het beste model te kiezen, kunt u de volgende belangrijke kooptips in overweging nemen.

Vermogen

Zoals u kunt zien aan de hierboven getoonde modellen, heeft elk model een verschillende capaciteit. Er zijn commerciële modellen die grote hoeveelheden produceren. Dus als u een bedrijf begint of genoeg olie wilt persen voor een gezin of anderen, moet u een model met een grotere capaciteit kiezen. Als u het daarentegen voor een klein gezin gebruikt, moet u een model kiezen dat speciaal voor thuisgebruik is ontworpen.

Productie materialen

De FDA raadt aan apparaten te gebruiken die gemaakt zijn van voedselveilige materialen, vooral als het gaat om koken. Kies een model van roestvrij staal. Zelfs als het toestel niet volledig van roestvrij staal is, moet u ervoor zorgen dat alle onderdelen die met voedsel in aanraking komen, gemaakt zijn van voedselveilig materiaal.

Prijs

De prijs is een ander belangrijk criterium. Zoals u kunt zien, zijn deze apparaten niet goedkoop. Als u echter bovengemiddelde prestaties wilt, zult u iets meer moeten uitgeven. Modellen met professionele functies zijn immers duurder. Er zijn echter ook enkele kleinere gezinsmodellen die binnen uw budget kunnen worden aangeschaft.

Conclusie van de oliepersproef

Dus wat is de beste keuze voor u? De waarheid is dat er niet één pers is voor iedereen. U moet rekening houden met uw behoeften, voorkeuren en doelstellingen. Als u bijvoorbeeld op grote schaal nuttige olie wilt produceren, is een machine die speciaal voor thuisgebruik is ontworpen misschien niet geschikt. Het moet zoveel mogelijk boren hebben. Neem uw tijd om de modellen in de oliepers test te bekijken en kies degene die u het beste bevalt. Wij wensen u veel succes met uw aankoop.

Oliepers test – liever mechanisch of elektrisch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven